A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для українських науковців започатковано стипендіальну програму у сфері нерозповсюдження, роззброєння та контролю над озброєннями

Опубліковано 12 серпня 2022 року о 13:30


Віденський центр з питань роззброєння та нерозповсюдження (Vienna Center for Disarmament and NonProliferation) започаткував нову програму для навчання українських спеціалістів «Emergency Fellowship Programme – Ukraine (EFPU)».

Зазначену Програму започаткували через воєнні дії рф на території України, аби підтримати дослідження науковців та експертів з питань контролю над ядерною зброєю, нерозповсюдження та роззброєння в європейських установах. 

EFPU надаватиме короткострокові (від 3 до 6 місяців) стипендії (3 000 дол. США на місяць) українським науковцям та експертам, що дозволить їм проводити дослідження в європейських аналітичних центрах, університетах та неурядових організаціях.

Програма відкрита для громадян України, які працюють над нерозповсюдженням, роззброєнням та контролем озброєння (включно з ядерною безпекою та експортним контролем), а також отримали ступінь магістра або мають докторантуру/докторську освіту. 

Кандидати можуть бути експертами та практиками такими, як науковці чи дослідники з університетів, неуніверситетських науково-дослідних установ, аналітичних центрів та дослідницьких центрів в Україні.

Детальну інформацію щодо порядку подання заявок для участі у програмі EFPU можна отримати за посиланням.

Нагадаємо, МОН пропонує до громадського обговорення проєкт постанови КМУ «Питання Національних наукових центрів».