A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для українських науковців та аспірантів відкрили стипендіальну програму університету штату Пенсільванія (Penn State University)

Опубліковано 30 квітня 2022 року о 09:35


Університет штату Пенсільванія (Penn State University) у партнерстві з Посольством України в США повідомляє про відкриття стипендіальної програми, до якої запрошуються українські науковці та аспіранти, які були змушені покинути своє місце перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків російської агресії проти України.

Термін подання заявок з 1 травня 2022 року, завершиться після наповнення програми.

Квота стипендіальної програми передбачає 20 місць із можливістю переїзду членів родини (дружина/чоловік, діти). Передбачувана тривалість програми – один календарний рік із можливістю продовження залежно від безпекової ситуації в Україні. Університет надаватиме стипендію, що покриватиме витрати на житло та проживання.

Обрані кандидати – українські науковці, які займаються академічними дослідженнями, або аспіранти закладів вищої освіти України, які перебувають на стадії дисертаційного дослідження – зможуть продовжувати власні дослідження або долучатися до проєктів, які проводять дослідники Penn State University. Наукові напрями, включені до ініціативи, є гнучкими: університет узгоджуватиме наукові інтереси потенційних українських науковців з інтересами факультетів. 

Детальна інформація про академічні напрями університету та факультети, що долучилися до програми, розміщена у додатку.

Щоб подати заявку на програму, потрібно надіслати англійською мовою інформацію, що вказана у додатку, на електронну адресу: [email protected]. У копії до листа додати електронну адресу Посольства України у США: [email protected].

Нагадаємо, шість українських закладів потрапили до Світового рейтингу університетів та наукових установ.