A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для школярів Дніпропетровщини відкрили сучасну школу робототехніки

Опубліковано 07 вересня 2018 року о 17:29

У Першотравенську Дніпропетровської області відкрили сучасну школу робототехніки, в якій зможуть займатися школярі від 7 до 15 років. Для них у закладі облаштували навчальний клас та лабораторію, де діти проектуватимуть та виготовлятимуть роботів.

Робочі місця класів обладнали новими меблями та технікою. Біля кожного місця – бокс з окремими деталями для збирання роботів. Спланувавши прилад у комп'ютерній програмі, учень зможе виготовити його корпус у лабораторії за допомогою лазерного станка.

Поряд зі станком облаштували кілька робочих місць для інженерів-початківців. На кожному – паяльні станції, молотки, електролобзики, термоклейові пістолети, зручні силіконові килимки для паяння та збирання деталей. Для безпеки дітей під час роботи з обладнанням у школі працюватимуть професійні викладачі.

Новостворену школу облаштували на першому поверсі Першотравенського центру дитячої творчості. Важливо, що відвідувати заклад зможуть також діти з інвалідністю - для них у школі обладнали спеціальні робочі місця.

Заклад розрахований на навчання восьми груп – загалом близько 100 учнів.

“Стрімкий розвиток інженерії вимагає підготовки фахівців нового формату з раннього віку. Тож у різних районах Дніпропетровщини в 2018 році ми облаштували декілька шкіл робототехніки. Там дітей долучають до високих технологій. Вони вчаться програмувати, створювати пристрої, а також застосовувати їх на практиці», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Нагадаємо, що на Львівщині завершили капітальний ремонт дитсадка