A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Для представників редколегій українських наукових видань у серпні розпочинається літня школа

Опубліковано 08 серпня 2022 року о 17:05


У межах ініціативи Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) протягом серпня-вересня 2022 року буде організовано літню школу SUES Summer School.

Формат освітнього проєкту передбачає проведення вебінарів українською та англійською мовами тривалістю одна година кожен, під час яких розглядатимуться питання стандартів видавничої практики, а також йтиметься про переваги внесення журналів до Директорії журналів відкритого доступу (DOAJ).

До участі запрошуються представники редколегій наукових журналів і співробітники академічних видавництв, бібліотекарі та всі охочі.


9 серпня об 11:00: «Індексація журналів у Директорії журналів відкритого доступу (DOAJ)».

Ви дізнаєтесь, чому важливо представити ваш журнал у DOAJ, як правильно заповнювати заявку, на що потрібно звернути увагу на етапі розроблення вебсайту видання. Асоційовані редактори DOAJ розкажуть про ключові критерії включення у Директорію та поширені причини відмов.

Тренери: Ірина Кучма (EIFL), Наталія Калюжна (ДНТБ України).

Реєстрація за посиланням.

Мова вебінару: українська.


16 серпня об 11:00: «Авторське право та електронні ліцензії».

Йтиметься про переваги використання електронних ліцензій «Creative Commons» та їхнє поєднання із авторським правом.

Тренери: Ірина Кучма (EIFL), Наталія Калюжна (ДНТБ України).

Реєстрація за посиланням.

Мова вебінару: українська.


5 вересня об 11:00: «Кращі практики видання журналів».

Представники Європейської асоціації наукових редакторів (EASE) розкажуть про найкращі видавничі практики наукової літератури, правила розроблення видавничих політик, обмін метаданими, етику публікаційної діяльності та рецензування.

Тренери: Ніколас Дункан і Ядранка Стояновскі (EASE).

Реєстрація за посиланням.

Мова вебінару: англійська

Довідково

Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) – ініціатива, що спрямована на підтримку українських редакторів та працівників редакцій наукових видань, яка започаткована коаліцією європейських організацій та установ, що працюють у сфері відкритої наукової комунікації на чолі з OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації у галузі гуманітарних та суспільних науках). До коаліції також входять Інститут досліджень літератури Польської Академії Наук, DOAJ (Директорія журналів відкритого доступу), DOAB (Директорія книг відкритого доступу), EIFL (Електронна інформація для бібліотек) та група з 20 французьких академічних видавництв, які є членами Європейської асоціації академічних видавців (AEUP).

Нагадаємо, МОН спільно з Видавничим домом «Гельветика» реалізують проєкт «Тематичні випуски наукових журналів України з питань європейської інтеграції».