A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Директори закладів позашкілля обговорили роботу центрів в умовах воєнного стану

Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 10:00


25 жовтня 2022 року в онлайн-форматі відбулась нарада директорів центрів національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Організатор наради – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді. 

Під час заходу обговорили теперішній стан та подальшу роботу закладів позашкілля в умовах воєнного стану, зокрема: реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти, планування роботи на наступний рік, оновлення програмно-методичного забезпечення роботи гуртків, особливості використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі, роботу музеїв закладів освіти системи Міністерства освіти і науки України, безпеку під час проведення очних масових заходів, створення груп для спілкування дітей у месенджерах та на онлайн-платформах, співпрацю з Федерацією спортивного туризму України.

Керівники Донецького та Луганського центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, які разом з колективами переїхали до міста Кропивницького розповіли про діяльність в дистанційному режимі. Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді організував роботу 42 гуртків, в яких навчається 615 вихованців, також провів обласні туристсько-краєзнавчі заходи, семінари для педагогічних працівників області тощо. Нині йде підготовка до Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції учнівської та студентської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у XXI століття», до участі в якій подано заявки з 25 регіонів України та дітей з Грузії і Нідерландів.

Колектив Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відновив роботу на Кіровоградщині 1 квітня. Відтоді вихованці закладу взяли участь у всіх всеукраїнських онлайн-заходах, провели обласні урочистості до Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України тощо.

Також Кіровоградський, Донецький та Луганський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді спільно провів масові заходи для учнівської молоді, зокрема літню школу туризму.

Насамкінець обговорили питання модернізації змісту позашкільної освіти відповідно до викликів сьогодення, підвищення якості та доступності позашкільної освіти, збереження кадрового потенціалу закладів тощо.

Нагадаємо, у листопаді на базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться «Інтенсив цифрової безпеки для школярів!».