A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН України оглянув укриття закладів освіти Волині та обговорив підготовку до навчального року з їхніми колективами

Опубліковано 11 серпня 2022 року о 10:25


Держсекретар Міністерства освіти та науки України Сергій Захарін відвідав заклади освіти різних типів Луцька: дитячі садочки, школи, коледжі та заклади вищої освіти. Зокрема, він оглянув облаштування укриттів в закладах та їхню готовність до початку нового навчального року аби, у разі прийняття рішення керівництвом області про очний формат навчання, усі учасники освітнього процесу могли перебувати у безпечних умовах.

Сергій Захарін під час спілкування з колективами закладів освіти наголосив, що в офлайн-режимі розпочнеться навчання лише там, де цього дозволяє безпекова ситуація. Наявність укриттів, які були обстежені спеціальними комісіями і отримали відповідні акти, є обов’язковою умовою для того, щоб учні повернулися до рідних шкіл, а студенти – в аудиторії закладів вищої освіти.

«Помітно, що до навчального року на Волині готуються з відповідальністю. Для дітей створюються безпечні та комфортні умови перебування в укриттях. Зазначу, що батьки особисто можуть оглянути сховища та переконатися у вжитих заходах безпеки», – зазначив Сергій Захарін.

За словами Державного секретаря, важливо, щоб діти і молодь могли здобувати якісні освітні послуги в безпечних умовах, щоб якнайбільше здобувачів освіти були охоплені навчанням.

Нагадаємо, МОН запускає серію відео для вступників закладів професійної освіти.