A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН оглянув укриття закладів освіти Полтавської області

Опубліковано 15 серпня 2022 року о 17:10


Державний секретар Міністерства освіти та науки України Сергій Захарін відвідав заклади освіти Полтавської області: загальноосвітню школу, заклад дошкільної освіти, ліцей, Національний університет «Полтавська політехніка» та Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка.

Держсекретар МОН оцінив стан підготовки закладів до нового навчального року, зокрема їхній рівень безпеки для проведення освітнього процесу. Сергій Захарін ретельно оглянув стан та облаштування укриттів, а також їхню спроможність використання за призначенням. 

Держсекретар МОН, перебуваючи у Національному університеті «Полтавська політехніка», взяв участь у засіданні ректорату, під час якого керівники самостійних структурних підрозділів доповіли про повну готовність закладу освіти надавати освітні послуги в очному режимі. Очікується, що більшість студентів відвідуватимуть заняття в режимі офлайн. 

В укриттях Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка облаштовано кілька лекційних аудиторій, в яких можливе проведення повноцінних занять. Також створюються навчально-методичні матеріали для підвищення кваліфікації педагогів з питань організації безпечного освітнього середовища. 

«В офлайн-режимі розпочнеться навчання лише там, де дозволяє безпекова ситуація, а також створено належні безпекові умови. Наявність укриттів, які були обстежені спеціальними комісіями і отримали відповідні акти, є обов’язковою умовою для організації навчання очно. В той же час громадяни мають право здобувати освіту в різних формах. Батьки та здобувачі освіти можуть особисто оглянути сховища та переконатися у вжитих заходах безпеки. Важливо, щоб діти і молодь здобували якісні освітні послуги в безпечних умовах, щоб якнайбільше здобувачів освіти були охоплені навчанням», – зазначив Сергій Захарін. 

Під час перебування у закладах освіти Державний секретар МОН дав відповіді на запитання щодо організації підготовки до нового навчального року.

Нагадаємо, МОН запускає промокампанію професійної освіти «Все працює завдяки нам».