A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН обговорив із керівництвом EUSA та FISU розширення можливостей для українського студентського спорту

Опубліковано 18 липня 2022 року о 16:20


18 липня 2022 року Державний секретар Міністерства освіти і науки Сергій Захарін у межах робочої поїздки до міста Лодзь (Республіка Польща) зустрівся з Президентом Європейської асоціації університетського спорту (EUSA) Адамом Рочеком і виконуючим обов’язки Президента Міжнародної федерації університетського спорту (FISU) Леонзом Едером.

Сторони обговорили можливості участі українських студентів у міжнародних заходах спортивного напряму, що мають освітню складову, перспективи розширення співробітництва з питань удосконалення підготовки у закладах вищої освіти спеціалістів спортивного профілю тощо.

Також було обговорено можливості залучення українських студентів до міжнародних конференцій, семінарів, організації та проведення сучасних фізкультурно оздоровчих заходів з інноваційним підходом в Україні, спрямованих на популяризацію здорового способу життя.

Сергій Захарін розповів іноземним колегам про стан української системи освіти в умовах воєнного стану, руйнування та шкоду, нанесену освітній інфраструктурі, а також можливі кроки, до яких могли би вдатися інші країни та міжнародні організації для підтримки післявоєнного відновлення України.

Держсекретар МОН подякував керівництву міжнародних організацій за підтримку та надання можливості українським студентам брати участь у міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, на сайті МОН запрацював чатбот для допомоги вступникам.