A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН і заступник генсекретаря Міністерства освіти і досліджень Естонської Республіки обговорили розширення українсько-естонської співпраці

Опубліковано 23 січня 2023 року о 19:05


Сьогодні, 23 січня 2023 року, на запрошення Ради з питань освіти та молоді (Harno) у межах проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні» розпочався робочий візит української делегації до Естонської Республіки.

Метою візиту є ознайомлення з найкращими практиками щодо посилення ефективної та міцної системи вищої освіти України на основі досвіду Естонії, зокрема вивчення процесу реалізації електронного навчання (e-learning) в естонських університетах; обговорення актуальних освітньо-наукових питань і викликів, пов’язаних із російською агресією проти України; обміну знаннями та досвідом з представниками університетів та наукових установ Естонської Республіки.

Державний секретар Сергій Захарін та фахівці МОН, представники закладів вищої освіти України зустрілися із заступником генерального секретаря Міністерства освіти і досліджень Естонської Республіки Ренно Вейнталем, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Естонській Республіці Мар'яною Бецою.

Сторони обговорили стан української освіти в умовах воєнного стану, основні виклики та потреби у сфері освіти і науки, а також подальше розширення українсько-естонської співпраці, участь у спільних міжнародних проєктах та ініціативах.

Окремо українська делегація ознайомила колег із теперішньою ситуацією у сфері вищої освіти України.

Також Держсекретар МОН повідомив, що цьогоріч, як і минулого року, планується провести вступні випробування до закладів вищої освіти у форматі національного мультипредметного тесту як альтернативи ЗНО.

«Через збройну агресію рф ми знову застосовуватимемо минулорічний досвід вступної кампанії, яка пройшла успішно і дозволила стати студентами провідних ЗВО вступникам не лише з регіонів, де були більш безпечні умови, а й тим, хто перебував на тимчасово окупованих територіях, в зонах активних бойових дій та за кордоном», – зазначив Сергій Захарін.

За його словами, з метою створення максимально безпечних умов вступу, вступники складатимуть тестування протягом одного дня впродовж трьох годин з можливістю переривання виконання завдань у разі повітряних тривог.

Нагадаємо, у МОН представили модель вступу 2023 до закладів вищої освіти.