A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Держсекретар МОН і Президент Академії наук Естонської Республіки обговорили перспективи співпраці у сфері науки

Опубліковано 25 січня 2023 року о 11:35


Делегація Міністерства освіти і науки України та закладів вищої освіти на чолі з Державним секретарем МОН Сергієм Захаріним відвідала Академію наук Естонської Республіки, де ознайомилася з організацією функціонування установи, співпраці з державними та міжнародними організаціями та ключовими напрямами роботи.

Під час зустрічі із Президентом Академії наук Естонської Республіки Тармо Соомере Державний секретар МОН повідомив професору, що внаслідок військової агресії рф понад 3 тис. закладів освіти зазнали ушкоджень, а 420 з них – повністю зруйновано. Від масованих ракетних атак в Україні постраждали і наукові установи.

Також Сергій Захарін зазначив, що українсько-естонське співробітництво у галузі освіти та науки має успішну історію. 

«На підставі прямих угод активно співпрацюють наші заклади вищої освіти та наукові установи, дослідники, науковці. З початком асоційованої участі України у Програмі «Горизонт 2020» були успішно реалізовані спільні українсько-естонські науково-дослідні проєкти за напрямами «Дослідницькі інфраструктури», «Дії Марії Складовської-Кюрі для розвитку навичок, навчання та кар’єри», «Клімат та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали», – сказав Держсекретар.

Сторони обговорити перспективи українсько-естонської співпраці та підтримку українських науковців та дослідників, які тимчасово перебувають в Естонії. 

Українська делегація освітян подякувала за гостинність, можливість ознайомитися з найкращими науковими практиками і обмін думками щодо протистояння освітньо-науковим викликам, з якими зіштовхнулася Україна в умовах воєнного стану.

Від початку повномасштабного вторгнення рф Естонська академія наук як голова європейських членів Міжнародної наукової ради (ISC) і голова Європейського форуму наукових радників закликала всі академії та головних наукових радників Європи враховувати у своїх порадах до своїх націй та урядів про необхідність об'єднання зусиль, щоб допомогти українцям у боротьбі за власне майбутнє.

Нагадаємо, Info Science Bot інформує про актуальні можливості для науковців та інноваторів.