A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Державному музею авіації НАУ присвоєно ім'я авіаконструктора Антонова

Опубліковано 07 лютого 2018 року о 17:55

Державному музею авіації НАУ присвоєно ім'я Олега Антонова на честь 112-ї річниці видатного авіаконструктора. Вручення відповідних документів відбулось сьогодні, 7 січня, на території музею у Жулянах. Наразі музей займає 6 місце у світі за унікальністю експонатів.

Під час урочистостей літак з портретом Антонова - біплан Ан-2 - здійснив демонстративний політ. Прикметно, що Ан-2 був першою роботою конструктора й виявися настільки вдалим, що знаходиться у виробництві вже 70 років. Літак експортується на всі континенти.

“Під керівництвом Олега Антонова було створено найпопулярніші пасажирські лайнери та літаки. Зараз розробки КБ Антонов гідно підтримують престиж України як авіаційної держави у світі. Тому ми пишаємося тим, що Музей авіації був удостоєний великої честі носити ім’я видатного авіаконструктора сучасності” - зазначив в.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко

Довідково. Державний музей авіації НАУ був заснований у березні 2001 року. На території музею зібрано понад 70 експонатів, серед яких літаки різних поколінь: гелікоптери, навчально-тренувальні та пасажирські літаки.