A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Державний секретар МОН Сергій Захарін обговорив питання реалізації реформи держуправління із представниками Посольства Великобританії в Україні

Опубліковано 01 жовтня 2021 року о 18:30


Учора, 30 вересня 2021 року, в Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч Державного секретаря МОН Сергія Захаріна із представниками Посольства Великої Британії в Україні. 

Зі сторони Посольства у зустрічі взяли участь: 

  • Вільям Тьорнер, радник з питань урядування Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії; 
  • Річард Джонс, старший радник з питань урядування підрозділу міжнародного урядового співробітництва Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії; 
  • Квентін Олівер, міжнародний радник підрозділу міжнародного урядового співробітництва Міністерства закордонних справ і справ співдружності та розвитку Великої Британії.

Учасники зустрічі обговорили результати реалізації реформи державного управління в Міністерстві освіти і науки України, яка розпочалася в 2016 році, а також розуміння успіхів та викликів для МОН.

“Хочу відзначити успішність реформи державного управління для МОН, адже спільними зусиллями ми створюємо умови, що відповідають сучасним викликам на ринку праці. Тим самим, формуємо успішних фахівців та маємо практичні результати їхньої роботи, що  ефективно впливає на розвиток державної політики, впровадження реформ та збільшення потенціалу економічного зростання України”, – підкреслив Сергій Захарін. 

Він також поінформував представників Посольства про створення Кваліфікаційної комісії з проведення в МОН класифікації посад фахівців з питань реформ та про готовність продовження класифікації усіх посад державної служби апарату Міністерства освіти і науки України.

Важливим для учасників зустрічі було питання щодо  забезпечення захисту здоров’я учасників освітнього процесу в умовах пандемії COVID-19. Для цього, зокрема, у 2020 році Міністерством освіти і науки України було створено національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн» для учнів 5-11 класів та в межах проєкту Європейської комісії запущено новий онлайн-інструмент SELFIE для самооцінки закладами освіти ефективності впровадження інноваційних цифрових технологій в освітньому процесі.

Нагадаємо, Андрій Вітренко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Туркменістану в Україні.