A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Денис Шмигаль та Сергій Шкарлет проінспектували організацію освітнього процесу в умовах адаптивного карантину на Хмельниччині

Опубліковано 01 вересня 2020 року о 18:02

Під час робочої поїздки на Хмельниччину Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет ознайомилися з організацією освітнього процесу Вищого професійного училища № 25, зустрілися з педагогічним колективом та учнями.

«Для мене особисто професійна освіта є важливою темою, адже вона дає значну регіональну перевагу як для окремих територій, так і для України загалом. На жаль, за часи незалежності ми втратили професійно-технічний потенціал, і сьогодні промисловість, як ніхто інший, відчуває нестачу технічних професіоналів: зварників, слюсарів, електриків»,  підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що це підштовхує Уряд активно запроваджувати дуальну освіту.

«Це означає, що замовники  підприємства, які потребують навчальних кадрів, на договірних умовах співпрацюють із закладами професійно-технічної освіти, створюють відповідну базу, дають замовлення і потім вже на роки укладають контракти із закладом і його випускниками. Дуальна освіта передбачає можливість оплати за навчання спеціалістів, яких потребує те чи інше підприємство. Це дуже важливий момент, тому що без такої основи ми не зможемо розвивати Україну як промислового лідера в регіоні»,  наголосив Денис Шмигаль.

Після спілкування з педколективом та учнями Прем’єр-міністр доручив т.в.о. Міністра Сергію Шкарлету опрацювати питання підвищення стипендій для учнів професійно-технічних училищ.

«Сподіваюся, що в наступному році ми за підтримки Уряду та Президента зробимо в цьому закладі навчально-практичний центр, який надасть ще більше конкурентних переваг і територіальній громаді, і місту Хмельницькому»,  зауважив Сергій Шкарлет.

Окрім того, під час робочої поїздки Денис Шмигаль позапланово перевірив стан дотримання карантинних заходів у навчально-виховному комплексі № 10 м. Хмельницький та ознайомився з організацією освітнього процесу.

«Процес організований. Діти вчаться. Вчителі знають, що робити. У школі все зроблено за тими нормативами, що розробили МОЗ і МОН. Перший урок відбувся, і він сьогодні якраз мав бути про культуру життя в нових умовах, пов’язаних із пандемією коронавірусу. Упевнений, що Хмельниччина з цим справиться»,  резюмував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що на Хмельниччині завдяки проєкту «Велике будівництво» відкрито новий дитсадок.