A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Делегація МОН перебуває в місті Дубай для участі у світовому освітньому заході «RewirEd Summit»

Опубліковано 13 грудня 2021 року о 12:31


З 12 до 14 грудня 2021 року делегація МОН на чолі з державним секретарем Сергієм Захаріним перебуває в місті Дубай (Об'єднані Арабські Емірати) для участі у світовому освітньому саміті «RewirEd Summit» у межах Тижня знань і навчання Expo 2020 Dubai.

У заході беруть участь представники освітньої галузі, політики, науковці, молодь, представники приватного сектору з-понад 60 країн, а також ключові представники міжнародних організацій і фондів.

На цьогорічному Саміті обговорюються такі питання:

  • «Молодь, навички та майбутня робота»;
  • «Інновації в освіті»;
  • «Фінансування освіти».

Делегація МОН спільно з іноземними партнерами обговорюють питання поглиблення співпраці шляхом надання експертної, консультаційної допомоги в реалізації ініціатив МОН щодо реформування системи освіти в Україні.

Учасники  заходу обговорили пріоритетні завдання МОН. Зокрема:

  • здійснення системних реформ у сфері дошкільної та загальної середньої освіти;
  • організація заходів, здійснених в Україні з метою зниження негативного впливу COVID-19 на якість освіти у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Сергій Захарін ознайомив присутніх із базовими засадами впровадження інклюзивної освіти та проєкту «Нова українська школа», що є одними з пріоритетних завдань Уряду. Державний секретар наголосив на необхідності продовження та вдосконалення процедури сертифікації нових вчителів задляпідвищення рівня професіоналізму. Також він поділився досвідом впровадження онлайн-інструменту національної електронної платформи «Всеукраїнська школа онлайн» у 2020 році.

Делегація МОН взяла участь у запланованих сесіях і провела робочі зустрічі з іноземними партнерами з метою визначення перспектив розширення двостороннього співробітництва у сфері освітньої політики та обміну досвідом у питаннях експертної допомоги з реалізації реформ освітньої сфери України.

Нагадаємо, відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндської Республіки в Україні пані Пяйві Лайне.