A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Дбаємо про майбутнє та тримаємо найдальший форпост України: попри війну стартував набір у 28-му Українську антарктичну експедицію

Опубліковано 08 вересня 2022 року о 12:00


Починаємо пошук зимівників і зимівниць у 28-му Українську антарктичну експедицію на 2023-2024 рік! Відповідне оголошення було розміщено на сайті НАНЦ.

Знаємо, що багато з наших читачів з нетерпінням чекали на старт конкурсу😊

«Попри війну й економічні складнощі в Україні, дуже важливо продовжувати дослідження на нашій станції в Антарктиді, адже саме там ми робимо науку світового рівня, що є частиною глобальної системи досліджень Землі та Космосу. Згадаймо хоча б той факт, що маємо найдовший безперервний ряд спостережень за зміною клімату (більш як 60 років) на крижаному континенті, що є цінністю для всього людства. А ще робота станції «Академік Вернадський» та перший рейс криголама «Ноосфера» стали одними із символів нашої незламності та того, що у найтяжчі часи ми дбаємо про майбутнє і тримаємо форпост для наших дітей та онуків на найбагатшому континенті планети. Ми маємо розвивати антарктичну науку далі, тож чекаємо фахівців до нашої антарктичної родини», – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Подаватися на конкурс традиційно запрошуємо науковців за напрямами: геологічні та геофізичні науки, фізичні науки, науки про життя, а також команду життєзабезпечення – кухар, лікар, дизеліст-електрик, системний механік, сисадмін.

Немає жодних обмежень за віком, статтю та іншими ознаками.

Докладна інформація про загальні та специфічні вимоги до кандидатів та умови подання заявок зазначена в оголошенні.

Документи приймаються впродовж 15 календарних днів – до 22 вересня 2022 року, тож не зволікайте. Після цього Конкурсна комісія здійснить попередній відбір кандидатів (за формальними ознаками). На другому етапі претенденти повинні подати додатковий пакет документів, пройти фахову співбесіду та психологічне тестування. З урахуванням умов військового часу співбесіда може проводитися онлайн.

За підсумками цього етапу Конкурсна комісія приймає рішення про рекомендацію або відхилення кандидатур до складу експедиції. Також формується кадровий резерв. Після цього на кандидатів чекає медичний огляд і в разі його успішного проходження – командні збори, тренінги та навчання.

Тож спробуйте, якщо відчуваєте, що відповідаєте всім критеріям! Чекаємо на вас у найпівденнішому форпості України! 

Нагадаємо, українських студентів запрошують на стажування Mitacs Globalink Research Internship.