A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Цьогоріч премію КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій збільшено вдвічі – до 200тис гривень», - Лілія Гриневич під час святкування Дня науки

Опубліковано 18 травня 2018 року о 18:37

Інвестиції держави в науку зросли на 57,4% з 2016 до 2018року – з 5млрд 289,4млн до 8млрд 326,6млн відповідно. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час святкування Дня науки сьогодні, 18 травня 2018 року, в приміщенні МОН.

«Я хотіла б подякувати нашим науковцям за працю, яку ви робите попри обставини, в яких сьогодні знаходиться наша країна. Ми робимо поступ вперед. Зокрема, інвестиції держави в науку зросли на 57,4% з 2016 до 2018 року. Тобто йдеться про зростання з 5млрд 289,4млн до 8млрд 326,6млн гривень. Цього все ще недостатньо, наше завдання дійти до рівня фінансування науки, що закладено в Закон «Про наукову і науково-технічну діяльність», – 1,7% ВВП», – повідомила Лілія Гриневич.

Вона також зазначила, що зараз додатковою підтримкою для української науки є міжнародне співробітництво та участь у великих проектах.

«Ми доволі позитивно сприймаємо успіхи України в програмі Горизонт 2020. За підсумками 404 конкурсів для 83 українських організацій-учасників програми передбачено фінансування 90 проектів у сумі 17,232 млн євро. 9 з них координуються українськими організаціями», – додала Міністр.

Активну участь у Горизонт 2020 беруть приватні прибуткові організації (47 організацій), науково-дослідницькі організації (31 організація), заклади вищої освіти (31 організація) тощо. Індикатором бажання брати участь у програмі є загальна кількість проектних пропозиції. У період з 2014 до 2017 року 1190 українських установ та організацій подали на розгляд 915 проектних пропозицій.

Під час заходу Лілія Гриневич вручила премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій, а також відомчі нагороди.

Міністр наголосила на тому, що цього року фінансову нагороду, яка супроводжує премію, збільшено вдвічі.

«Цьогоріч премію КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій збільшено вдвічі – до 200тис гривень. З 17 поданих заявок конкурсний Комітет відібрав 5 найкращих робіт, авторські колективи яких отримали Премії», – пояснила Лілія Гриневич.

Переможцями стали такі роботи:

  • «Розробка та впровадження інноваційних медико-біофізичних технологій радіаційної безпеки персоналу, який виконує роботи з перетворення об’єкту “Укриття” Чорнобильської АЕС на екологічно безпечну систему» (10 авторів);
  • «Розробка і впровадження новітніх молекулярно-генетичних технологій діагностики онкогематологічних захворювань у населення України в післячорнобильський період» (9 авторів);
  • «Біологізація землеробства якість і безпека продукції АПК» (4 автори);
  • «Розробка та впровадження інноваційних ресурсозберігаючих та імпортозамісних технологій харчових продуктів в структурі продовольчої безпеки України» (9 авторів);
  • «Створення і застосування безпілотних авіаційних комплексів класу міні та впровадження інноваційних технологій їх виробництва» (10 авторів).

Ознайомитися з розпорядженням КМУ за розроблення і впровадження інноваційних технологій можна за посиланням.

Нагадуємо, що підписано Протокол щодо розподілу повноважень у сфері інновацій між МОН та МЕРТ.