A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цього року на обладнання сучасних кабінетів української мови у школах нацменшин передбачено майже 47млн грн, – Лілія Гриневич

Опубліковано 11 січня 2018 року о 14:29
У бюджеті 2018 року закладено 46,8млн грн на сучасне обладнання кабінетів української мови у школах з мовою навчання національних меншин. На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час робочої наради щодо удосконалення методик навчання та підручників з української мови, що відбулася в межах робочої поїздки Міністра в Чернівецьку область.


«Я неодноразово спостерігала, що обладнання кабінетів української мови у школах з мовою навчання національних меншин здійснюється за залишковим принципом. Цього не може бути, адже кабінети української мови, де вона вивчається дітьми з іншою материнською мовою, повинні бути добре обладнані дидактичними матеріалами, що допомагає не носіям мови краще її засвоювати», – зазначила Лілія Гриневич.

Вона також підкреслила, що, відповідно до прийнятої сьогодні на засіданні Уряду постанови, учителі української мови отримають граничний рівень надбавки 20%.

«Згідно з прийнятою постановою, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20% до 30%. Також  встановлено нижню межу такої надбавки – не менш як 5%. Але нижня межа для учителів української мови у школах з мовою навчання національних меншин, а також учителів, що навчають за стандартом Нової української школи, буде на рівні 20%», – розповіла Міністр.

Левова частка дискусії точилася навколо нових підходів до написання підручників з української мови та врахування нових методик під час підготовки матеріалів.

Нагадуємо, що уже з січня вчителі отримають більшу на 25% зарплату