A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цього року гранти Президента України на наукові дослідження отримають 63 молоді вчені – рішення Уряду

Опубліковано 06 червня 2018 року о 18:00

Невдовзі 63 молоді науковці можуть отримати гранти Президента України для підтримки досліджень молодих учених на 2018 рік. Відповідне рішення сьогодні, 6 червня 2018 року, прийняв Уряд, подавши відповідні кандидатури на розгляд Президента України.

У бюджеті на виплату цих грантів вже закладено 4 млн 125 тис гривень.

Зокрема, передбачається, що вони будуть розподілені наступним чином:

  • Для докторів наук  (до  35 років) - 90 тис  гривень кожний;
  • Для докторантів (до 33 років) - 75  тис  гривень кожний;
  • Для кандидатів наук (до 30 років) - 60 тис гривень кожний.

«Такі гранти є важливим, хоч і недостатнім,  інструментом для підтримки нашої наукової молоді, адже вони надаються для того, щоб конкретний науковець мав фінансову основу для проведення власного дослідження. Причому це можуть бути як лише заплановані проекти, так і ті, що вже проводяться», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Переможці, які отримають кошти на власні дослідження, були відібрані з 167 претендентів. Розгляд та відбір поданих заявок здійснювали експерти Ради Державного фонду фундаментальних досліджень.

Серед кандидатів на гранти – молоді вчені як з наукових установ, так і з закладів вищої освіти. Тематика їхніх досліджень є абсолютно різноманітною: від фізичних систем у квантовому просторі та методів виявлення безпілотних літальних апаратів  до українського націотворчого проекту П. Стебницького та формування людського потенціалу України.

Остаточне рішення про призначення грантів буде затверджено розпорядженням Президента України.

Нагадуємо, що сьогодні Уряд також призначив академічні стипендії Кабінету Міністрів України – їх отримали 100 студентів та 35 аспірантів.