A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цифровий комітет при МОН відзвітував про перше півріччя роботи

Опубліковано 10 жовтня 2018 року о 12:14

Експертно-дорадчий комітет із цифрових технологій в освіті, створений при Міністерстві освіти та науки України за ініціативою соціального проекту «IT-школяр», відзвітував про перше півріччя роботи.

Під час засідання комітет проаналізував нормативно-правові акти щодо впровадження IT в освіту, а також розробив пропозиції до 8 документів. А саме: до Концепції розвитку педагогічної освіти, до ЗУ “Про повну загальну середню освіту”, рекомендації щодо кібербезпеки в системі підготовки та підвищення кваліфікації вчителів інформатики, пропозиції до Координаційної ради з питань розвитку цифрової економіки та суспільства України при Кабінеті Міністрів України тощо.

«Ми дивилися на усі ці документи через призму IТ. Залучали широке коло експертів не тільки нашого комітету, а й фахівців з асоціації ІТ-компаній, вчителів. Комітет взяв на себе місію координації і зовнішньої експертизи, бо наша мета —  не просто налаштувати процеси, а отримати результати», — повідомила голова комітету Тетяна Нанаєва.

Учасники засідання обговорили стратегічний план діяльності комітету, старт Нової української школи, стандарти цифрової компетентності учнів і вчителів інформатики.

У другому засідання комітету також взяли участь запрошені експерти — представники Українського центру оцінювання якості освіти, Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти”, громадської організації «Українська Академія кібербезпеки», компанії GlobalLogic та інші.

Довідково. Експертно-дорадчий комітет з цифрових технологій в освіті створено в межах меморандуму про співпрацю, підписаного Міністерством освіти та науки України та соціальною ініціативою «IT-школяр». До складу комітету увійшли педагоги шкіл та вишів, представники IT-компаній.

Комітет надає Міністерству експертну та консультативну допомогу в розробці нової навчальної програми з інформатики для 1-12 класів, підвищенні кваліфікації вчителів інформатики, підготовці майбутніх педагогів тощо.