A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цифрові пристрої для здобувачів освіти: понад 3 тис. планшетів отримали учні Дніпровщини, Донеччини та Миколаївщини

Опубліковано 13 січня 2023 року о 15:40


Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що за підтримки партнерів з розвитку триває забезпечення цифровими пристроями українських освітян, які віддано навчають дітей за будь-яких умов. Також розпочато підтримку учнів шкіл, які не мають змоги навчатися у традиційному форматі.

Наприкінці 2022 року уряд Республіки Корея передав 6 тис. планшетів для дітей семи областей України: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської та Херсонської.

Нині на Дніпровщині, Донеччині та Миколаївщині понад 3 тис. електронних пристроїв отримали учні, які навчаються дистанційно.

Першочергово планшети отримують діти, які мають проблеми з доступом до освітнього процесу через відсутність необхідного технічного обладнання. До цієї категорії осіб належать:

  • внутрішньо переміщені здобувачі освіти із тимчасово окупованих територій;
  • діти із вразливих груп населення; 
  • сироти, напівсироти та діти, позбавлені батьківського піклування; 
  • діти з інвалідністю та із багатодітних сімей; 
  • діти, чиї батьки або особи, які їх замінюють, захищають Україну.

Міністр також зазначив, що комунікацію з партнерами продовжено, щоб забезпечувати потреби освітян та дітей необхідними електронними пристроями. Так, за домовленостями, починаючи від червня 2022 року до 1 січня 2023 року поставлено 67 807 ноутбуків із 95 356 запланованих.

Нагадаємо, 50 тис. хромбуків отримали українські освітяни.