A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цифрові девайси для освіти: розпочато забезпечення закладів освіти хромбуками за підтримки Google та ЮНЕСКО

Опубліковано 05 жовтня 2022 року о 17:30


У межах домовленостей Міністерства освіти і науки України та компанії «Google» розпочалося доставлення хромбуків для забезпечення потреб українських педагогічних працівників. Щоб охопити проєктом якомога більше освітян, які потребують девайсів для організації освітнього процесу, зокрема за дистанційною формою, компанія «Google» прийняла рішення про збільшення розміру допомоги з 43 тис. ноутбуків «Chromebook» до 50 тис. пристроїв.

Станом на сьогодні, 5 жовтня 2022 року, перші області отримали близько 10 тис. девайсів, а саме:

  • Дніпропетровська – 3 647;
  • Донецька – 1102;
  • Херсонська – 761;
  • Чернігівська – 2273;
  • Сумська – 1774.

Частину пристроїв, а саме 120 одиниць, отримали й педагогічні працівники Луганської області, які нині працюють і проживають на Дніпровщині як тимчасово переміщені особи.

Забезпечити ноутбуками решту педагогічних працівників планують протягом осені цього року.

Щоб допомогти українським учителям опанувати необхідні цифрові компетентності та освоїти нові девайси, МОН разом з компанією «Google» проведуть навчання за допомогою серії семінарів і онлайн-матеріалів, зокрема щодо використання Google Workspace for Education. Однією з таких можливостей є онлайн-курс «Цифрові інструменти Google для освіти», проходження якого доступне протягом 2022-2023 навчального року для освітян усіх рівнів на безоплатній основі.

Проєкт є продовженням ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», а його реалізація стала можливою завдяки домовленостям Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» та за підтримки Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури ЮНЕСКО.

У межах партнерства з МОН компанія «Google» надає ЮНЕСКО 1,2 млн євро для здійснення навчання 50 тис. педагогічних працівників на здобуття психосоціальних навичок для забезпечення підтримки ментального здоров’я їхніх учнів. Це є частиною загальної підтримки, яку надає компанія та співробітники «Google» у розмірі понад 40 млн доларів США грошової допомоги та 5 млн доларів у вигляді пожертв для гуманітарних проєктів.

Також 250 університетам і коледжам надано безкоштовний доступ до преміальних функцій Google Workspace for Education протягом шести місяців. 

Нагадаємо, у 80% профтехів освітній процес відбувається в очному або змішаному режимі.