A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Цифрові девайси для освіти: понад 3 тис. ноутбуків для вчителів отримали Луганська та Чернігівська області

Опубліковано 11 листопада 2022 року о 10:00


Учора, 10 листопада 2022 року, за сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft, понад 3 тис. ноутбуків передано для забезпечення роботи вчителів Луганської та Чернігівської областей.

«Для того, щоб організувати сучасний та безпечний освітній процес в Україні продовжуємо забезпечувати українських освітян девайсами. Дякую першій леді та партнерам за спільну роботу, а головне за результат для освітян, які наперекір викликам сьогодення продовжують навчати – формувати майбутнє”, – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Всього домовлено про передачу майже 39 тис. ноутбуків для підтримки вчителів у 12 регіонах країни.

«Більшість українських шкіл працює зараз дистанційно через російське вторгнення. Тож ноутбуки, необхідні, щоб проводити уроки онлайн, нести знання попри війну, – нагальна потреба вчителів. Доки діти вчаться, а вчителі навчають, у нашої країни є майбутнє. Отже, наше завдання – робити все для того, щоб освітній процес тривав», – зазначила перша леді України Олена Зеленська.

У листопаді заплановано передати 20 тис. 981 ноутбук до Луганської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської, Житомирської, Чернігівської та Київської областей. Ще 17 тис. 875 ноутбуків у січні – лютому 2023 року поїдуть до Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської та Харківської областей.

«Обираючи регіони, ми керувалися принципом, що необхідно пропорційно покрити потреби областей, у яких великий відсоток дистанційного навчання, а також велика кількість пошкоджених і зруйнованих закладів освіти», – пояснила директорка Фундації Олени Зеленської Ніна Горбачова.

Джастін Ван Фліт, виконавчий директор GBC-Education підкрелив, що кожна дитина повинна мати найкращий початок у житті та безпечне місце для навчання. Тому на знак солідарності з Україною, зокрема з дітьми та молоддю, ми реалізуємо цей проєкт.

«Підтримка освіти й науки – один з пріоритетів у нашій дипломатичній боротьбі та один із ключових фокусів Ukraine House. Тому що після перемоги у війні, у чому ми не маємо сумніву, нам буде потрібно перемагати в мирі й відбудувати нову, інноваційну Україну», – сказала Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова.

Організацію постачання у межах України та адресно до всіх вчителів забезпечує GBC-Education у співпраці з Ukraine House Foundation та Посольством України у Сполучених Штатах Америки.

Довідково

Фундація Олени Зеленської – благодійна організація, місія якої – відновити людський капітал України, щоб кожен громадянин почувався фізично й ментально здоровим, захищеним, міг реалізувати своє право на освіту та будувати майбутнє у рідній країні.

Нагадаємо, понад 39 тис. ноутбуків передано в області за підтримки Google та ЮНЕСКО.