A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Чернігівські освітяни вчаться, як працювати з дітьми під час війни та допомагати їм пережити травматичні події

Опубліковано 22 червня 2022 року о 11:30


21 червня 2022 року розпочався дводенний тренінг «Діти та війна. Навчання технік зцілення», у якому беруть участь директори, вчителі та психологи шкіл Чернігова. 

Тренінг проводить експерт ЮНІСЕФ, доктор психологічних наук та провідний спеціаліст із питань психологічного здоров’я та психосоціальної допомоги Кун Севенантс. Він має досвід роботи у близько 20 країнах світу і спеціалізується, зокрема, на роботі з дітьми, які опинилися в гарячих точках.

Чернігівська область – один із тих регіонів, який повною мірою пізнав війну і жорстокість російської армії щодо цивільного населення. Так, лише в обласному центрі постраждало 1800 дітей: отримали поранення, втратили батьків, домівки. Пережите вплинуло на їхній психологічний стан та всіх, хто залишився у місті на час активних бойових дій. Саме тому освітяни опановують психологічні практики, які допоможуть їм працювати з такими дітьми.

За оперативною інформацією МОН, станом на 21 червня 2022 року у Чернігівській області внаслідок повномасштабного військового вторгнення рф пошкоджено 112 закладів освіти, 12 – повністю зруйновані. Серед них найбільше постраждали заклади середньої і дошкільної освіти. Зокрема, пошкоджено 55 шкіл і 44 заклади дошкільної освіти, також 6 шкіл і 5 дитячих садочків повністю зруйновані. 

Нагадаємо, Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека розпочинає курс математики для школярів.