A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту до нового життя»: історії успіху випускників шкіл із тимчасово окупованих територій

Опубліковано 20 січня 2022 року о 17:31


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на те, щоб випускники шкіл із ТОТ Донецької, Луганської областей і Криму обирали навчання в Україні. У межах кампанії студенти розкажуть історії успіху, а зацікавлені випускники отримають інформацію щодо можливостей вступу до українських ЗВО, квот, державної підтримки та спрощеної процедури вступу.

Максим – герой першої серії. Талановитий фехтувальник з Єнакієва, про якого кажуть, що він «народився зі шпагою». Коли до рідного міста прийшла війна, хлопець не міг продовжувати тренування, але не опустив руки, вступив до Олімпійського коледжу та переїхав до Києва. 

Інформаційна кампанія побудована навколо восьми студентів, яким вдалося подолати шлях від шкільного навчання в умовах окупації до здобуття вищої освіти на підконтрольній території України. Героями стали випускники шкіл з Єнакієвого, Макіївки, Первомайська, Горлівки, Ялти, Судака, Сімферополя та Євпаторії. Кожну історію розповідають актори-однолітки, такий підхід обрано з метою збереження особистої інформації героїв. 

Інформацію про умови вступу до українських закладів вищої освіти можна отримати:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки. 

Нагадаємо, Сергій Шкарлет перебуває з робочим візитом на Волині.