A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія вступу дівчини з Судака до Києво-Могилянської академії

Опубліковано 01 лютого 2022 року о 20:00


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Героїнею 7 серії стала Аліна – дівчина, яка все життя мріяла про освіту європейського рівня. Після закінчення школи у Судаку вона обирала між навчанням за кордоном та в Україні, і після обмірковувань вирішила, що Києво-Могилянська академія – це саме той заклад, де можна здобути ґрунтовні знання. Аліна поїхала на навчання у Київ і була вражена тим, що 1 вересня ректор академії провів окрему зустріч з двадцятьма вступниками з тимчасово окупованих територій і запевнив їх, що за першої потреби викладачі завжди прийдуть на допомогу та будуть підтримувати протягом навчальних років. Наразі Аліна мріє про магістратуру в Європі, а після – планує обов’язково повернутися в Україну і будувати успішну кар’єру в рідній країні.

Дізнатися більше про умови вступу до українських ЗВО:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки. 

Нагадаємо, в Україні почала працювати платформа «Наука та бізнес», яка стане онлайн-майданчиком для комунікації та ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти.