A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія успіху мрійниці з Макіївки

Опубліковано 22 січня 2022 року о 17:20


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Студенти, яким вдалося вступити на навчання до українських ЗВО, діляться історіями успіху. У межах кампанії розповсюджується інформація щодо квот, державної підтримки та спрощеної процедури вступу для здобувачів освіти з ТОТ.

Сьогоднішня героїня – Даша – мрійниця з Макіївки Донецької області, яка наразі живе в столиці та вивчає журналістику в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Щоб навчатись у рідній країні та писати статті вільним людям про вільних людей, вона доклала багато зусиль.

Інформаційна кампанія побудована навколо восьми студентів, яким вдалося подолати шлях від шкільного навчання в умовах окупації до здобуття вищої освіти на підконтрольній території України. Кожну історію розповідають актори-однолітки, такий підхід обрано з метою збереження особистої інформації героїв. 

Дізнатися більше про умови вступу до українських закладів вищої освіти можна:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки.