A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Через освіту – до нового життя»: історія успіху Аніти з Первомайська

Опубліковано 24 січня 2022 року о 17:00


Триває інформаційна комунікаційна кампанія «Через освіту – до нового життя», спрямована на підтримку випускників ЗЗСО з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму. Молодь, якій вдалося вступити до університетів України, ділиться досвідом і розповідає про державну підтримку здобувачів освіти з ТОТ, квоти та спрощену систему подачі документів.

Третя серія про Аніту з Первомайська (Луганська область), яка доклала чимало зусиль для того, щоб вступити до Харківського національного університету. Дівчина закінчила українську школу екстерном, а на складання ЗНО везла підручники повз блокпости. Сьогодні Аніта насолоджується насиченим студентським життям і радіє, що випускникам шкіл із тимчасово окупованих територій стало легше вступати до університетів України. Дівчина закликає молодь обирати життя в мирних і безпечних містах.

У межах інформаційної кампанії 8 українських студентів розповіли власні історії переїзду та навчання, з міркувань безпеки історії у відео розповідають актори-однолітки. 

Дізнатися більше про умови вступу до українських закладів вищої освіти:

Інформаційну кампанію реалізує Центр стратегічних комунікацій StratCom Ukraine разом з освітніми центрами «Крим-Україна», «Донбас-Україна» та підрозділами Державної прикордонної служби України в Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях за координації Міністерства освіти і науки. 

Нагадаємо, працівників сфери освіти відзначено державними нагородами з нагоди Дня Соборності України.