A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Challenge in Active Park: відбулося дві фізкультурно-оздоровчі події

Опубліковано 25 травня 2022 року о 12:20


21 травня 2022 року для дітей із Києва та Київської області було проведено дві тематичні фізкультурно-оздоровчі події у межах ініціативи Challenge in Active Park.

У селі Петропавлівська Борщагівка на спортивному майданчику ліцею №1 діти зіграли у вуличний гандбол і виконали вправи за програмою Президента Володимира Зеленського «Здорова країна». Свято спорту було організовано за участі Комітету з фізичного виховання та спорту МОН і Федерації гандболу України. У заході взяли участь понад 30 хлопців і дівчат.

Начальник управління фізичного виховання та спорту КФВС МОН, віце-президент Федерації гандболу України Євген Петрушевський зазначив, що вуличний гандбол – чудова гра для дітей, які починають займатися спортом, адже в ній приділяється значна увага руху, бігу, кидкам, ловлі м'яча, балансуванню та стрибкам. Юнаки й дівчата навчаються взаємодіяти в групі, сприймати власні переваги та недоліки. Вуличний гандбол приносить позитивні емоції та не потребує спеціальної фізичної підготовки.

Крім того, заступник голови КФВС МОН Андрій Боляк взяв участь у організованому Федерацією чирлідингу та чирспорту України святі, під час якого діти виконували показові виступи.

Головна мета заходів ініціативи Комітету з фізичного виховання та спорту МОН – залучення школярів до фізичної активності в умовах воєнного часу, впровадження інноваційних підходів до проведення онлайн-уроків фізкультури в ЗЗСО та підвищення їхньої ефективності.

Нагадаємо, в Україні тривають онлайн-уроки з фізичної культури.