A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Церемонія відкриття та перші медалі українських спортсменів на Європейських університетських іграх-2022

Опубліковано 18 липня 2022 року о 14:15


17 липня 2022 року у польському місті Лодзь відбулася офіційна церемонія відкриття Європейських університетських ігор.

Участь у заході взяв Державний секретар МОН Сергій Захарін, який у межах робочої поїздки проведе низку зустрічей щодо залучення студентів з України до міжнародних спортивних програм.

Змагання об’єднали близько 5 тис. учасників зі 40 країн світу, які представляють 400 університетів. Церемонія розпочалася парадом країн-учасниць, під час якого збірні крокували з прапорами та символікою університетів.

Протягом першого дня відбулися змагання, у яких українські спортсмени вибороли 1 золоту, 2 срібні та 3 бронзові медалі.

Кікбоксер Михайло Сердюк виборов золоту нагороду у дисципліні повний контакт, срібло отримав Михайло Пашков у дисциплінах повний контак і напівконтакт. Герасемчук Ростислав, Базюк Богдан і Юр’єва Вікторія здобули бронзові нагороди.

Участь у півфінальних поєдинках взяли Станіслав Данічев, Закарія Джалілов, Богдан Ситник, Іван Осіян і Святослав Гасюк. Сьогодні, 18 липня 2022 року, вони продовжать боротьбу за золото.

Перемогу у змаганнях із волейболу вибороли студенти Сумського державного університету та дівчата Західноукраїнського національного університету, а українські футзалістки впевнено перемогли суперниць із Норвегії.

Жіноча команда з шахів Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського додала в актив дві нічиї та одну перемогу, а хлопці – дві поразки та одну перемогу.

Дві команди Сумського державного університету провели чергові зустрічі з пляжного волейболу. Дівчата здобули впевнену перемогу над латвійською командою, хлопцям довелося зіграти дві гри з хорватами та австрійцями.

Студентки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника перемогли команду з Польщі у баскетболі 3х3.

Нагадаємо, Міністр Сергій Шкарлет обговорив із ректорами ЗВО Харківщини підготовку до нового навчального року.