A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Більше сотні школярів взяли участь у турнірі правознавців на Рівненщині

Опубліковано 01 листопада 2019 року о 15:49

Понад 100 старшокласників із 7 областей країни взяли участь у Всеукраїнському турнірі юних правознавців. У ньому учасники доводили знання з різних галузей права, а також пропонували як вирішити проблему булінгу у школах. Фінал змагання та визначення призерів відбулось у четвер, 31 жовтня 2019 року, на базі Рівненського обласного наукового ліцею.

Учасниками турніру стали школярі Волинської, Донецької, Житомирської, Одеської, Рівненської, Харківської та Херсонської областей. Разом вони представляли 21 команду.

Серед завдань, які вирішували конкурсанти, – особливості європейських правових стандартів та їх застосування в Україні, проблеми сучасної екології, кримінальні проступки тощо. Крім того, вони обговорювали порушення прав людини у галузі конституційного, трудового та цивільного права, а також вирішували проблемні питання щодо протидії булінгу, мобінгу, торгівлі людьми.

У підсумку змагань призові місця розподілились між такими командами:

  1. “Votum Viktoria” (м. Луцьк) та  “DECES” (м. Харків);
  2. Одеського юридичного ліцею та трьома харківськими командами: “Слобожани”, “Юнісеф” і “Юстиція-116”;
  3. Рівненського наукового ліцею, “Фортуна-Дон” (Донеччина), “Олімп” (Рівненщина), “Сова” (Херсонщина), та низкою команд з Харківщини – “VERITAS”, “Нове покоління”, “Фенікс”, “Інтегро”, “Ліцей “Правоохоронець”.

Нагадаємо, що студенти кам’янського ліцею провели благодійний ярмарок.