A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Безпекою шкіл займатимуться спеціальні комісії, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 22 червня 2022 року о 16:55


Новий навчальний рік повинен розпочатися в безпечних школах, про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час телемарафону. Він зазначив, що питання безпеки є комплексним, його розв’язанням займаються представники МОН, Міністерства розвитку громад і територій, МВС, ДСНС, а також інших організацій і структур.

«МОН разом із керівниками обласних управлінь освіти і науки, місцевими громадами, Мінрегіоном, МВС і ДСНС будуть комплексно формувати безпекову систему задля відновлення освітнього процесу. Ми всі потребуємо соціалізації та закликаємо до очного формату навчання, якщо це можливо», – зазначив Сергій Шкарлет.

Безпекою шкіл займатимуться створені на місцях спеціальні комісії. Усі школи України повинні стати територією безпеки для здобувачів і працівників.

«Прийнято рішення щодо формування спеціальних комісій у ВЦА, які будуть очолювати профільні заступники керівників військових адміністрацій. Обов’язково будуть залучені й ДСНС», – поінформував Міністр.

Сергій Шкарлет підкреслив, що головним завданням є забезпечення безпеки учасників освітнього процесу у школах: зміцнення охорони закладів, створення паспортів безпеки, використання спеціального обладнання для сповіщення сигналу тривоги, а також проведення виховних і тренувальних занять для школярів. 

Нагадаємокількість освітян із ТОТ, які не отримали заробітну плату, зменшується щотижня.