A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Безпека у школі: освітянам презентували модельне укриття у столичній гімназії

Опубліковано 01 лютого 2023 року о 14:35


31 січня 2023 року МБО «Фонд Східна Європа» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій презентував освітянам міста Києва модельне укриття, що облаштоване на базі однієї зі столичних гімназій у межах програми «Безпечна школа».

Участь у заході взяв генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько.

Нині у цьому закладі навчаються 506 дітей. Проте укриття, яким тут користувалися після повномасштабного російського вторгнення, вміщувало максимум 300 учасників освітнього процесу.

Після ремонтних робіт, які Фонд Східна Європа реалізував лише за кілька місяців, укриття стало значно більшим і приймає також дітей із садочка, розташованого поряд.

В укритті встановили вентиляцію та захищені електричні мережі. Крім того, провели вай-фай, зробили туалетні кімнати, облаштували місця для дозвілля. На свіжобілених стінах з'явились візерунки.

Програму «Безпечна школа» реалізує Фонд Східна Європа у співпраці з МОН, ДСНС України та МВС за фінансової підтримки низки партнерів – «Eurasia Foundation» та «Terre des Hommes», а також – компаній «EPAM Україна», «Baker Tilly International» та «METRO Україна».

У програмі беруть участь 28 навчальних закладів в Україні: окрім Києва, ще й у Хмельницькому, Одесі, Чернігові, Вінниці, Сумах.

Нагадаємо, МОН підписало меморандум про співробітництво із Фондом Ганнса Зайделя та Українським інститутом міжнародної політики.