A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Безпечне середовище в закладах освіти – МОН, МВС та Національна поліція України обговорили можливості спільної роботи

Опубліковано 26 березня 2021 року о 16:40


26 березня 2021 року в МОН за участю заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової, заступниці Міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко та заступника Голови – керівника патрульної поліції Національної поліції України Олександра Фацевича відбулася робоча зустріч з питань визначення напрямів співпраці. 

Під час заходу були обговорені питання взаємодії МОН, МВС та Національної поліції України задля створення в закладах освіти безпечного середовища, попередження дитячої злочинності та правопорушень, травматизму, зокрема на дорогах, попередження всіх видів насильства. 

Сторони напрацювали підходи до спільної роботи, встановили чіткі терміни реалізації заходів та окреслили механізм взаємодії задля попередження випадків дитячого суїциду. Також йшлося про залучення закладів позашкільної освіти до виховних заходів у співпраці з Національною поліцією України. 

За результатами зустрічі схвалено рішення про підписання тристороннього меморандуму та підготовку спільних нормативно-правових документів, які дозволять розпочати практичну роботу зі створення в закладах освіти безпечного середовища. 

Нагадаємо, МОН надало рекомендації для педагогічних працівників та батьків щодо безпеки дітей у цифровому просторі.