A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Безпечне освітнє середовище та безперервність освіти в дошкіллі – фокус уваги науковців, управлінців та педагогів-практиків

Опубліковано 09 червня 2023 року о 19:35


Фахівці Асоціації працівників дошкільної освіти за сприяння Міністерства освіти і науки України, Українського інституту розвитку освіти розробили Типову програму підвищення кваліфікації педагогічних працівників щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні, що затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2023 №702. Обсяг: 30 год (1 кредит ЄКТС). 

Мета програми – напрацювати єдині підходи щодо забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах воєнного стану в Україні.

Програма пройшла успішну апробацію: підготовлено 73 регіональні тренери, навчено 3282 педагоги дошкілля з усіх регіонів України. 

Зміст Програми передбачає теоретичну та практичну підготовку слухачів, а також виконання ними самостійної роботи. 

Типову програму розроблено в межах реалізації Проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні», яка реалізується Асоціацією працівників  дошкільної освіти у межах «Спільно» – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни.