A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Безпечне освітнє середовище: на Полтавщині організували навчання для педагогів

Опубліковано 22 серпня 2022 року о 13:55


Протягом трьох днів відбувалися онлайн-заняття для керівників місцевих органів управління у сфері освіти, закладів освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників Полтавщини щодо облаштування безпечного освітнього середовища та укриттів.

За інформацією управління Державної служби якості освіти в Полтавській області, навчанням охоплено понад 1300 освітян-управлінців.

«Під час війни та після її закінчення заклади освіти в Україні працюватимуть у нових реаліях вимог до безпечного освітнього середовища. Облаштування укриттів і організація безпечного освітнього простору – одна з найважливіших задач керівників закладів освіти. Від початку нового навчального року у кожній школі індивідуально буде ухвалюватися рішення щодо організації освітнього процесу – очно, дистанційно чи у змішаному форматі», – зазначили в управлінні.

Відповідне рішення залежатиме від безпекової ситуації, наявності, стану та місткості укриття, а також результатів обстеження закладу спеціальними комісіями. Під час навчання було приділено особливу увагу питанням психологічної та особистісної стійкості дітей, учнів, студентів і педагогів.

«Крім традиційних адаптаційних практик для дітей і учнів, варто звертати увагу на емоційний стан педагогів, адже від нього залежить якість викладання та результатів навчання. Необхідно налагоджувати та підтримувати партнерство з батьками. Вони повинні знати, як і куди здійснюється евакуація їхніх дітей під час повітряної тривоги. На часі й перегляд антибулінгових політик (особливо актуально для закладів, у яких навчаються учні з числа внутрішньо переміщених осіб)», – йдеться в повідомленні управління.

Онлайн-заняття організовані Управлінням Державної служби якості освіти в Полтавській області спільно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Департаментом освіти і науки ПОВА, відділом ювенальної превенції Головного управління Національної поліції України, Ініціативою академічної доброчесності та якості – Academic IQ Американських Рад із міжнародної освіти.

Державна служба якості освіти України разом з ініціативою «Система забезпечення якості освіти» (SURGe) розробила рекомендації, що допоможуть керівнику закладу освіти організувати безпечне освітнє середовище, а також ефективніше змінювати формати освітнього процесу.

Нагадаємо, українські вчителі фізичної культури встановили рекорд із проведення масових онлайн-уроків.