A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Авторитетні міжнародні агентства, які формують рейтинги університетів підтвердили готовність виключення російських ЗВО

Опубліковано 04 березня 2022 року о 16:59


Міжнародні агентства, які формують авторитетні рейтинги університетів, висловили підтримку українській освітянській і науковій спільноті.

Міністерство освіти і науки звернулося до міжнародних агентств щодо виключення з відповідних рейтингів російських закладів освіти та припинення співпраці з РФ.

Вчора отримано відповідь від видавництва Times Higher Education, яке формує однойменний університетський рейтинг.

Представники Times Higher Education (THE) гарантували, що ті українські університети, які фігурують у будь-якому з рейтингів THE, будуть збережені в рейтингу й у наступному році, незалежно від змоги подавати дані для оновлення.

При цьому доступ до профілів російських університетів буде обмежено.

Зазначено, що підтримка українських університетів, їхніх співробітників і студентів стане темами майбутніх самітів видавництва Times Higher Education, під час яких буде організовано благодійний збір коштів для допомоги українським вченим, які постраждали під час війни.

Крім того, виданням Times Higher Education вживаються заходи для широкого та об’єктивного висвітлення війни в Україні та її наслідків для освіти. 

Також представники іншої компанії, яка формує рейтинг U-Multirank, повідомили про такі рішення:

У відповідях підкреслено, що варварська російська агресія проти України фундаментально підриває головні цінності вищої освіти, які означають повагу, суверенітет і мирний міжнародний обмін. 

Аналогічні заходи пропонується здійснити щодо Республіки Білорусь, яка сприяла нападу РФ на Україну.

Нагадаємо, МОН звернулося до компаній Clarivate та Elsevier із закликом до припинення співпраці з Російською Федерацією.