A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Андрій Вітренко та генеральна директорка Єврокомісії з питань освіти обговорили питання двосторонньої співпраці

Опубліковано 17 листопада 2022 року о 18:35


У межах візиту до Брюсселя сьогодні, 17 листопада 2022 року, перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко зустрівся з генеральною директоркою Європейської комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури Теміс Крістофіду.

Насамперед Андрій Вітренко подякував пані Крістофіду за безпрецендентну та сталу підтримку ЄС в умовах жорстокої агресії рф, зокрема надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі, а також системні кроки ЄС та країн-членів щодо акумулювання допомоги українській освіті та освітянам.

Сторони обговорили теперішню ситуацію в освітньому секторі України, плани та пріоритети Міністерства на період війни та під час відбудови, а також нагальні потреби сфери освіти.

«Українська система освіти переживає непрості часи, але з допомогою наших європейських партнерів ми демонструємо феноменальну стійкість та орієнтованість на подальшу інтеграцію в європейський освітній простір. Це не просто стратегічна ціль, це – незворотний та послідовний рух до найкращих стандартів та, відповідно, якості української освіти», – наголосив Андрій Вітренко.

Перший заступник Міністра також звернувся до європейських партнерів із пропозицією підтримати ініціативу всебічної інтеграції української освіти до європейського освітнього простору:

  • провести спільне системне аналітичне дослідження щодо перегляду статусу України в програмі Європейського Союзу з освіти, навчання, молоді та спорту «Еразмус+» із країни-партнера на програмну країну; 
  • забезпечити надання Україні окремого «вікна фінансування» для вищої та професійної (професійно-технічної) освіти в межах програми «Еразмус+»;
  • надати можливість українським учителям та закладам освіти брати участь у програмі «eTwinning»;
  • долучити Україну до європейської освітньої інформаційної системи «Eurydice Network».

Нагадаємо, Міністр освіти і науки України відкрив Всеукраїнський освітній форум «Нові виміри безпеки: виклики та рішення».