A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Андрій Вітренко обговорив з представниками ESTDEV відновлення освітньої інфраструктури та навчання в умовах воєнного стану

Опубліковано 28 вересня 2022 року о 11:40


26 вересня 2022 року в Міністерстві освіти і науки України відбулася зустріч Першого заступника Міністра Андрія Вітренка із представниками Естонського центру міжнародного розвитку (ESTDEV).

Естонський центр міжнародного розвитку (ESTDEV) – це організація, яка фінансується Урядом Естонії та відповідає за управління і реалізацію міжнародних проєктів з надання гуманітарної допомоги Естонією через партнерства та інвестиції. Ці проєкти спрямовані на зміцнення демократичного врядування, розбудову економіки та допомогу населенню.

Виконавча директорка ESTDEV Кадрі Маасік поінформувала Першого заступника Міністра Андрія Вітренка про діяльність Естонського центру міжнародного розвитку та реалізацію теперішніх проєктів.

Андрій Вітренко ознайомив представників Центру про вжиті заходи щодо збереження сталості освітнього процесу в умовах повномасштабної збройної агресії рф, зокрема функціонування платформи «Всеукраїнська школа онлайн», створення Електронної бібліотеки та формати навчання в закладах загальної середньої освіти.

Кадрі Маасік представила українським колегам план відновлення та розвитку України, що передбачає будівництво дитячого садочка в місті Овруч (Житомирська область).

Також представники Центру поінформовали про надану допомогу естонською стороною, зокрема 12 автобусів Житомирській області.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість започаткування та реалізації нових спільних проєктів, спрямованих на відновлення освітньої інфраструктури, зруйнованої внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію незалежної України.

Нагадаємо, МОН отримав нагороду від партнера Глобальної освітньої коаліції ЮНЕСКО за зразкову локалізацію освітніх матеріалів.