A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Андрій Вітренко: безпека, доступність та освіта впродовж життя є пріоритетами освітньої політики в умовах війни

Опубліковано 01 лютого 2023 року о 14:00


31 січня 2023 року в місті Люксембург за участю Першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка відбувся круглий стіл «Людський капітал та соціальна інфраструктура» в межах бізнес-форуму «Rapid Recovery of Ukraine». 

«Пріоритетними політиками у сфері освіти для реагування на виклики війни є: безпека (обладнання укриттів у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища, психологічна підтримка учасників освітнього процесу), доступність (розвиток альтернативних моделей надання освітніх послуг, розбудова сучасних цифрових інструментів, розвиток цифрових компетентностей, забезпечення цифровими девайсами), а також освіта впродовж життя», – зазначив Перший заступник Міністра.

Андрій Вітренко подякував партнерам за стійку підтримку України в боротьбі проти російської агресії, наголосив на важливості обговорення викликів, пов'язаних зі збереженням та розвитком людського капіталу в Україні, з огляду на його визначальне значення для швидкого та ефективного повоєнного відновлення України.

Учасники круглого столу також обговорили роль освіти у соціальній згуртованості української нації, перелік навичок, які будуть необхідними для розбудови майбутньої економічної моделі України, а також державну політику інтеграції ветеранів.

Нагадаємо, МОН підписало меморандум про співробітництво із Фондом Ганнса Зайделя та Українським інститутом міжнародної політики.