A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Amazon Web Services допомагає українцям безперервно продовжувати навчання

Опубліковано 07 липня 2022 року о 12:35


В умовах збройної агресії рф проти України, що переросла в повномасштабну війну, Amazon Web Services розширює можливості дистанційного навчання, дозволяє зберігати дані досліджень студентів і надає освітні послуги тимчасово переміщеним українцям.

EPAM (партнер AWS) співпрацює з 22 університетами України та допомагає перенести важливі ресурси з локальних серверів у хмару AWS, що гарантує продовження дистанційного навчання (навіть у разі збою електропостачання або пошкодження об’єктів кампусу). Завдяки підтримці кредитів на ліквідацію наслідків стихійних лих від Amazon Web Services, EPAM допомагає дослідникам Київської школи економіки та інших установ підтримувати безперервність роботи та безпеку під час війни.

Крім того, команда з 200 професіоналів Optima School у координації з освітніми органами України зобов’язується надавати інженерну освіту K-12 дітям, які постраждали від російського вторгнення. Понад 100 тис. дітей зможуть навчатися в онлайн-режимі українською мовою. AWS активно підтримує зусилля Optima, надаючи кредити на хмарні обчислення та технічну підтримку.

AWS також співпрацює з двома польськими університетами (Варшавською школою комп’ютерних наук і Університетом WSB у Домброві-Гурнічі), щоб надати українським біженцям можливість безоплатно навчатися в AWS Academy Cloud Foundations. Тримісячний курс надає детальний огляд концепцій хмарних технологій, озброюючи українців новими цінними навичками.

Нагадаємо, 10 українських інноваційних стартапів зможуть представити свої ідеї на міжнародному саміті «Start-up BW Summit 2022».