A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Академічний обмін, стипендії на навчання та спільні дослідження - Уряд схвалив постанову, що покращить співпрацю України та Латвії в сфері освіти і науки

Опубліковано 07 червня 2018 року о 10:15

Україна планує щороку надавати до 35 стипендій для бакалаврів, магістрів та науковців Латвії, а натомість латвійська сторона пропонуватиме українцям стипендії на навчання у вишах, дослідницькі роботи, участь у літніх школах. Це, зокрема, передбачено українсько-латвійською Угодою про співробітництво у сфері освіти, науки, молоді та спорту, яку затвердив Кабмін.

Зазначена Угода була укладена у вересні 2017 року між Урядами України та Латвії.

Завдяки цьому документу заклади освіти, їх працівники та студенти матимуть більше можливостей для обміну досвідом. Для них проводитимуть робочі поїздки, конференції, форуми та семінари. У межах навчальних обмінів вони зможуть більше дізнатися про професійні стандарти та запити роботодавців іншої країни.

Також Україна та Латвія заохочуватимуть розвиток наукового співробітництва. Йдеться про створення умов для співпраці над проектами, що стосуються фундаментальних та прикладних досліджень. До них залучатимуть представників наукових організацій та вишів, дослідників, експертів та студентів. Виші та наукові установи країн-партнерів зможуть налагодити пряме співробітництво, обмінюватися інформацією про наукові бази даних.

Окремо країни співпрацюватимуть щодо визнання документів про освіту, наукових ступенів та професійних кваліфікацій.

В Угоді наголошено, що сторони забезпечуватимуть збереження і розвиток української мови в Латвії та латвійської в Україні. Зокрема, надаватиметься підтримка школам, де навчаються представники національних меншин.

Нагадаємо, що ВРУ має ратифікувати Угоду між Україною та Фінляндією для підтримки Нової української школи