A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Академічна мобільність, спрощення процедури взаємного визнання документів, розширення кількості квот на навчання в українських вишах — в МОН відбулась зустріч із Послом Республіки Ліван

Опубліковано 17 серпня 2020 року о 18:24

Сьогодні, 17 серпня 2020 р., т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Ліван в Україні Алі Дахером. 

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи українсько-ліванського співробітництва у сфері освіти і науки. Зокрема, йшлося про активізацію академічної мобільності студентів між Україною та Ліваном, захист соціальних прав ліванських студентів в Україні та спрощення процедури взаємного визнання документів про вищу освіту. 

Посол Республіки Ліван в Україні Алі Дахер заявив, що Ліванська Республіка завжди цінувала і цінує роботу українських освітян щодо навчання ліванських студентів. Він також зазначив, що його країна зацікавлена у розширенні кількості квот в українських вишах для ліванських студентів. 

Т.в.о. Міністра Сергій Шкарлет запропонував Надзвичайному і Повноважному Послу розглянути можливість укладання міжвідомчого Меморандуму або Рамкової угоди між Міністерством освіти і науки України та уповноваженим відомством Ліванської Республіки. Окрім того, Сергій Шкарлет заявив про підтримку ініціатив та зусиль ліванської сторони, спрямованих на оптимізацію міждержавного співробітництва у галузі освіти і науки.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ліванської Республіки в Україні Алі Дахер також висловив щиру подяку Україні та українському народу за практичну допомогу в ліквідації наслідків трагедії, що сталася у столиці Лівану – місті Бейруті.

Нагадуємо, 15 липня 2020 року, відбулося підписання Протоколу про співробітництво та обміни між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Болгарія.