A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Агентство Quacquarelli Symonds опублікувало заяву про підтримку України та виключення російських і білоруських ЗВО з міжнародних університетських рейтингів

Опубліковано 09 березня 2022 року о 14:48


Quacquarelli Symonds, глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти, яке укладає один з найпопулярніших рейтингів університетів світу QS World University Rankings, підтримало Україну та повідомило про рішення припинити співпрацю з російськими та білоруськими закладами вищої освіти у зв’язку з розв’язаною проти України війною.

«Ми обурені війною, яку Росія веде проти українського народу. Ми віримо в силу міжнародної освіти для сприяння порозумінню та співпраці, але зараз ми бачимо, як університетські містечка зазнали руйнувань, а наші партнери, колеги і друзі були переміщені та постраждали від гуманітарної катастрофи»,  йдеться в офіційному повідомленні засновника і СЕО компанії Нунціо Квакареллі.

В повідомленні зазначається, що у відповідь на спричинену діями РФ кризу компанія здійснює низку заходів:

  • підтримує за допомогою консультаційних послуг та програм мобільності, зокрема через  портал QS TopUniversities, українських та іноземних студентів та абітурієнтів, які постраждали в ході війни;
  • за допомогою різних платформ (під час самітів, через вебсайт і публікації) організовує дискусії серед міжнародної освітньої спільноти щодо спричиненої війною кризи та пошуку можливостей підтримати людей, які постраждали;
  • припиняє співпрацювати з новими клієнтами в РФ та призупиняє активну взаємодію з російськими клієнтами, співпраця з якими велася раніше.

Окрім того, прийнято рішення не включати російські та білоруські ЗВО в нові рейтинги університетів, які формує компанія, і припинити рекламувати російські ЗВО або РФ як місце для навчання.

Нагадуємо, раніше інші авторитетні міжнародні агентства, які формують рейтинги університетів, підтвердили готовність виключення з них російських ЗВО.