A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

5 тис. школярів постраждалих закладів освіти отримали планшети

Опубліковано 24 березня 2023 року о 16:00


Сьогодні, 24 березня 2023 року, Міжнародна компанія «ASBISc Enterprises PLC» завершила процес передання 5 тис. Apple iPad у межах соціально-гуманітарного проєкту «5 000 Apple iPad для українських школярів». Сучасні пристрої отримали заклади освіти, що повністю або частково зруйновані внаслідок бойових дій.

«Технології допомагають вирішити багато викликів освітньої галузі. Попри повномасштабну війну, українські діти повинні продовжувати здобувати якісну освіту. Зараз близько 1,5 млн школярів змушені навчатися в онлайн-форматі. Наше завдання зробити все, щоб освітній процес був якісним і ефективним. Завдяки планшетам діти зможуть здобувати нові знання з будь-якого куточка України, а також підвищувати свою цифрову грамотність», – зазначив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Електронні пристрої отримали учні таких областей:

  • Київської – 10 шкіл; 
  • Чернігівської – 2 школи; 
  • Харківської – 4 школи; 
  • Миколаївської – 4 школи.

«Дякую партнерам за створення тилу в непростий для кожного час – підтримку дітей, а особливо тих, чиї школи постраждали від наслідків війни. Перемога буде однозначно, і ми відновимо пошкодженні та зруйновані заклади освіти: вони будуть сучасними та відповідати усім безпековим нормам. А поки школярі мають змогу навчатися з допомогою ґаджетів і не втрачати доступу до освіти. Разом ми можемо більше!» – наголосив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

На пристроях Apple iPad встановлено повний комплект навчальних програм, затверджених МОН України. Спеціально розроблене навчання для вчителів від сертифікованих тренерів Apple допоможе легко інтегрувати нове обладнання у навчальний процес.

Набір можливостей використання, керування та розширеного функціоналу Apple iPad сприяє розвитку якості освіти та дозволяє зекономити кошти на оновлення пристроїв протягом багатьох років.

Apple iPad передано на баланс шкіл, що постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Проєкт реалізований за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, громадської організації «СЕВЕН ФІЛДС». Спонсором проєкту є міжнародна компанія ASBISc Enterprises PLC.

Нагадаємо, надано 818 ноутбуків для вчителів шести областей України.