A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

41% профтехів подав документи для передачі з державної у комунальну власність – МОН оновило інформацію на сайті

Опубліковано 14 вересня 2020 року о 14:36


В Україні є 641 заклад професійної освіти, який потрібно передати з державної у комунальну власність. Наразі МОН отримало 278 пакетів документів – це 41% профтехів, які вже розпочали процедуру переходу. 

Для того, щоб управлінці та освітяни могли оперативно відслідковувати етапи розгляду документів, МОН створило окремий розділ на сайті. Він містить роз'яснення щодо процедури передачі необхідного пакету документів та контакти профільних фахівців. Крім того, у вересні МОН оновило інформацію у розрізі кожного регіону. 

Передача закладів професійної освіти передбачена статтею 27 Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік». Вона триває з 2016-го, а закінчення планується у 2021-му. Це означає, що майно цих закладів перейде на баланс регіонів і вони отримають більшу автономію, зокрема фінансову.

Важливо, що попри перехід у комунальну власність, ці заклади зможуть претендувати на створення навчально-практичних центрів за державні кошти. У 2020 році Уряд спрямував на це 100 млн гривень.

Ознайомитись із інформацією (загальною та по регіонах)щодо передачі профтехів із державної власності у комунальну можна  за посиланням.