A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

40 українців виграли стипендії Програми ЄС Еразмус+ для навчання в магістратурі університетів Європи

Опубліковано 03 липня 2020 року о 16:12


40 українців разом з 2 452 стипендіатами з усього світу розпочнуть навчання на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» в університетах Європи за фінансової підтримки Програми Європейського Союзу Еразмус+. 2 452 переможці конкурсу стипендій 2020 р. представляють 142 різні країни з 6 континентів світу.

"Українські студенти Erasmus Mundus виконують роль “амбасадорів”, або “дипломатів”, які просувають і підтримують Україну в Європі, а після повернення сприятимуть розвитку та впровадженню реформ у своїй державі", – підкреслив посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні.

Студенти навчатимуться на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» (Erasmus Mundus Joint Degrees) з серпня-вересня цього року у відомих університетах Швеції, Естонії, Фінляндії, Італії, Іспанії, Ірландії, Нідерландів, Франції, Бельгії, Сполученого Королівства, Португалії, Австрії, Німеччини.

Цього року українські студенти обрали такі тематики магістерських програм: 

  • урбанізація, глобалізація та гендерні дослідження; 
  • наномедицина та соціальне здоров'я; 
  • туризм, культура, медіа та мистецтво; 
  • інженерія та ІТ; 
  • економіка та підприємництво;
  • кліматичні зміни.

Всього на конкурс 2020 р. від України подали 256 заявок з-поміж 29 145 заявок від кандидатів з 180 країн світу. Україна входить до ТОП-20 країн, які показали високі результати під час конкурсу. Крім того, 950 заявок подали кандидати з країн Східного партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна), з яких 115 кандидатів отримали фінансування. Україна отримала найвищу кількість стипендій серед цих країн.

Загалом 248 українських студентів навчаються або навчались на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» з 2014 року – 234 магістра та 14 аспірантів. Окрім освітньої місії, вони виконують роль «амбасадорів», які популяризують і підтримують Україну в Європі, а по поверненню – сприятимуть розвитку та впровадженню реформ у своїй державі. 

Довідково. «Еразмус+» – це Програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. 

Спільні магістерські програми «Еразмус Мундус» – це унікальні магістерські програми, що розроблені партнерством університетів мінімум з двох країн Європи, які надають стипендії кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, та щомісячну стипендію в 1 000 євро. Окрім основних освітніх програм, студенти мають можливість відвідувати мовні й інші курси, а також дізнатись більше про країни Європи, нові традиції та культури разом з одногрупниками з усього світу. 

За додатковою інформацією звертайтеся до Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС) за посиланням www.erasmusplus.org.ua.

Нагадаємо, українці можуть отримати до 40 стипендій на навчання у вишах В’єтнаму.