A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

39 учнів та студентів, що стали кращими в мовно-літературному конкурсі ім. Тараса Шевченка, отримають стипендії Президента – Уряд затвердив проект відповідного розпорядження

Опубліковано 04 липня 2018 року о 13:15

Уряд схвалив розпорядження Президента України, яким буде призначено стипендії для 39 переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 4 липня 2018 року, на засідання Кабінету Міністрів.

Після підпису розпорядження Президентом переможці отримають стипендії в такому розмірі:

• учні шкіл – 1420 грн на місяць;

• студенти закладів вищої освіти І-ІІ р.а. – 1770 грн на місяць;

• студенти закладів вищої освіти ІІІ- ІV р.а., курсанти – 2600 грн на місяць.

Стипендії будуть призначені на один рік.

Цього року мовно-літературний конкурс ім. Тараса Шевченка проходив уже ввосьме. Він проводився у 4 етапи, й у фінал конкурсу вийшло 772 учні та студенти. З них дипломи отримали:

• І ступеня – 59 учасників

• ІІ ступеня  – 128

• ІІІ ступеня – 199

Традиційно тим переможцям, які здобули Диплом І ступеня та набрали найбільше балів від конкурсної комісії, призначають 39 щорічних стипендій Президента України.

Нагадуємо, що раніше Віце-прем‘єр-міністр В‘ячеслав Кириленко та Міністр освіти і науки Лілія Гриневич урочисто вручили Дипломи І ступеня переможцям VІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Довідково: Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка проходить серед учнів 5-11 класів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, студентів та курсантів закладів вищої освіти.

До змагань також активно долучаються учні та студенти з числа українців, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання щорічно відбуваються у Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорусі, Польщі, Йорданії, Туреччині.

За роки проведення конкурсу в ньому взяли участь понад 7 млн учнів та студентів.