A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

38-м студентам Уряд призначив соціальні стипендії Верховної Ради України

Опубліковано 31 березня 2021 року о 16:46


Для реалізації державної молодіжної політики, спрямованої на створення найсприятливіших умов для підвищення життєвого рівня та матеріального заохочення студентської молоді, Уряд призначив соціальні стипендії Верховної Ради України студентам закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2021 рік.

Кандидати на отримання стипендій висувалися вченими (педагогічними) радами закладів вищої освіти. Стипендіатами обрано 38 студентів, з них:

  • 30 – студенти університетів, інститутів, академій; розмір стипендії для кожного – 900 гривень;
  • 8 – студенти коледжів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст»; розмір стипендії для кожного – 750 гривень.

Зазначимо, що соціальні стипендії Верховної Ради України призначаються та виплачуються стипендіату додатково до інших стипендій або грантів, наданих фізичними або юридичними особами, державної допомоги, наданої відповідно до законодавства.

Виплату стипендій передбачається здійснювати за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті Мінсоцполітики для виплати соціальних стипендій.

Нагадаємо, МОН продовжує роботу щодо організації безоплатного навчання на підготовчих курсах для осіб з непідконтрольних територій України.