A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

36 закладів професійної освіти Запоріжжя та Донеччини візьмуть участь в проєкті з розвитку підприємницьких навичок

Опубліковано 19 лютого 2021 року о 15:18


Досвід заснування власної справи, написання бізнес-плану і розробка маркетингової стратегії – такі навички отримають учні закладів професійно-технічної освіти у Запорізькій та Донецькій областях після завершення курсу про підприємництво (JA Company Programme). Також планується, що у кожного учасника буде свій ментор з бізнес-середовища, який допоможе краще засвоїти матеріал. Розвивати цей напрям в профосвіті буде європейська організація JA Europe в Україні у співробітництві з МОН.

Нещодавно JA Europe розпочала трирічну програму співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) для впровадження JA Company Programme – навчальної програми з розвитку підприємництва в Украı̈ні. Їхній спільний проєкт розпочнеться у двох східних областях, згодом МОН сприятиме його розширенню на всі регіони країни.

Основні цілі програми JA Company Programme до 2023 року:

- охопити 36 закладів професійно-технічної освіти у 2 областях та залучити  864 учнів;

- налагодити партнерство з ключовими державними інституціями та приватним сектором в Украı̈ні;

- підвищити обізнаність українців про важливість молодіжних освітніх програм з фінансовоı̈ грамотності, професійноı̈ підготовки та підприємництва;

- здійснити оцінку результативності освітніх програм із використанням зворотного зв’язку від вчителів, керівництва шкіл та бізнес-партнерів.

Нагадаємо, що МОН, Одеська ОДА та ГО «Інститут професійних кваліфікацій» проведуть спільне дослідження