A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

33 громади Дніпропетровщини отримали державну інтернет-субвенцію: у пріоритеті – школи та дитсадки

Опубліковано 22 червня 2021 року о 12:11


33 селищні громади Дніпропетровської області отримали державну інтернет-субвенцію. До швидкісних оптичних мереж підключать понад 130 сіл та селищ регіону. Передусім підключатимуть заклади освіти, медичні амбулаторії та центри надання адміністративних послуг.

«Держава виділила громадам Дніпропетровщини понад 15 млн грн. Кошти підуть на підключення до інтернету закладів соціальної інфраструктури: амбулаторій, ЦНАПів, шкіл і дитсадків, бібліотек та будинків культури», – про це повідомив заступник голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іван Начовний.

Зокрема, в Юріївській селищній громаді планується прокласти 52 км оптичних мереж та провести інтернет у 7 населених пунктів, підключити 30 об’єктів. З цією метою було виділено понад 940 тисяч гривень. Наразі питання опрацьовується з провайдерами й триває підготовка тендерних документів. 

Загалом до швидкісного інтернету планують підключити 392 заклади в 137 селах Дніпропетровської області. Там мешкають 50 тисяч людей.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив розподіл 483,8 млн гривень 670 територіальним громадам для реалізації проєкту «Інтернет-субвенція». Згідно з проєктом понад 2,5 тисяч закладів освіти вперше отримають доступ до шкидкісного фіксованого інтернету.